Menu
EUR
Alles over de iPhone X: Oled all over

Alles over de iPhone X: Oled all over

Door: Jacqueline Reacties: 0

Een special edition: de iPhone X

De iPhone X of iPhone 10 echt een soort speciale editie iPhone, de X markeert het tienjarige bestaan van de iPhone. Het oled-scherm loopt van rand tot rand van de iPhone en heeft een schermformaat van 5,8’’. Het scherm neemt 80,9% van de ruimte op de voorkant in beschikking. Het scherm heeft zeer vriendelijke verhouding voor webpagina’s; er komt lekker veel in beeld. Wat erg slim is aan de iPhone X is dat de voor-camera en de luidspreker aan de bovenkant van het scherm zit, in de bovenbalk. En de dubbele camera heeft een coole selfie feature: Portrait Lightning. Hiermee wordt en softwarematig ‘studiolicht’ toegevoegd en de achtergrond donker gemaakt.

 

Nieuw: Face ID

De vingerafdrukscanner is vervangen voor - jawel - gezichtsherkenning. De gezichtsherkenning van Apple heet Face ID. De camera op de iPhone maakt een 3D-scan en legt wel dertigduizend punten op je gezicht vast. Face ID is zo slim dat het herkent als je gaat proberen het scherm te openen met een foto of masker. Ook houdt de Face ID elementen zoals ander licht, een bril of ander haar buiten beschouwing. En als je de verhalen mag geloven lijkt de Face ID goed te werken. Het is alleen niet perse sneller dan de Touch ID. Conclusie: heel leuk, alleen niet perse handiger.

 

Bye Bye thuisknop en hello Oledscherm

De ronde thuisknop is niet aanwezig op de iPhone X. Dit is zeker even wennen. Wel mooier, omdat het scherm een stuk groter is gemaakt. Op de iPhone X maak je gebruik van vegen vanuit de onderkant of juist de bovenkant van het scherm. Het oledscherm op de iPhone X zorgt voor spectaculaire contrasten. Alle zwarte elementen op je scherm komen veel beter naar voren op een oledscherm dan op een traditioneel lcd scherm. Naast de zwartwaarde wordt er ook rekening gehouden met de witbalans, deze wordt aangepast aan de hand van het omgevingslicht.

 

Glazen achterkant iPhone X

Wat teruggekomen is bij de iPhone X is de glazen achterkant. Misschien kan je je nog herinneren dat de 4S ook een glazen achterkant heeft? Net zoals de nieuwste high-end Android smartphones is ook bij de iPhone X de achterkant van - naar eigen zeggen - super stevig glas. Hoe het ook zij, het toestel wordt wel fragieler ten opzichte van een metalen achterkant. Ook blijven je vingerafdrukken er lekker goed op zitten. Het voordeel van een glazen achterkant is wel dat je iPhone X draadloos kan opladen.

De iPhone X kun je aanschaffen vanaf €1159,- en is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »