Menu
EUR
Apple & Samsung, echtscheiding tot het bot

Apple & Samsung, echtscheiding tot het bot

Door: Jacqueline Reacties: 0

Samsung vs Apple

Zoals elk tech bedrijf heeft ook Apple allerlei patenten lopen op nieuw bedachte onderdelen of uiterlijkheden van nieuwe producten. Niet al te verrassend was het dat destijds Steve Jobs verontwaardigd over wat hij zag als kopieergedrag van Google en Samsung. Apple begon dan ook een rechtszaak tegen Samsung, de grote jongen in het smartphone verhaal.

 

In 2012 was er door het Amerikaanse Hooggerechtshof al een streep onder de ruzie tussen Apple en Samsung gezet. Schadevergoeding, streep eronder, klaar. Nu, inmiddels vijf jaar later, eist Apple dat de zaak wordt heropend. De reden hiervoor is het ontwerp van de Galaxy S mobieltjes, deze zou toch echt te veel lijken op de iPhone.

 

Patenten, hoe zit dat?

Enkele dagen voordat de eerste iPhone in 2007 werd uitgebracht, had Apple vier design patenten vast laten leggen. In dat jaar hebben ze vervolgens nog bijna 200 designs laten patenteren wat betreft de grafische gebruikersinterfaces. Deze hebben ze onder andere ingezet om het gevecht tegen Samsung af te trappen. Samsung sloeg terug met schadevergoeding eisen tegen Apple, door Apple in diverse landen voor de rechtbank te slepen vanwege het patent op gebruik van de mobiele communicatietechnologie.

 

Zoals blijkt uit het 200 design verhaal betreffende gebruikersinterface, kun je redelijk gedetailleerde designs en usability laten patenteren. Deze kun je vervolgens inzetten op het moment dat jij vind dat een andere partij onterecht jouw idee / uitvinding heeft gesloten. Je zou ook kunnen zeggen dat bepaalde patenten zo specifiek en zodanig klein onderdeel zijn van een bepaald geheel, dat het eigenlijk geen stelen is.

 

Tussen Apple en Samsung voorspellen we in ieder geval geen schikking meer. Deze vechtscheiding zal blijven doorgaan. Het lijkt wel gossip issue uit een of ander BN'ers tijdschrift, vind je ook niet? 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »