Menu
EUR
Meer weten over mondkapjes?

Meer weten over mondkapjes?

Door: Patrick Reacties: 0

Meer weten over mondkapjes?

Sinds 1 juni heeft het RIVM besloten om verplicht mondkapjes te dragen in het OV, maar wat weten we nu precies over mondkapjes en de werking ervan?

 

Er zijn 3 verschillende mondmaskers, namelijk: niet-medische maskers, chirurgische mondmasker en FFP-maskers.

 

Niet-medische masker

Deze maskers hebben geen officiële aanduiding. Deze beschermt de drager niet, maar helpt het verkleinen van het risico dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving.

 

Chirurgische maskers

Chirurgische maskers hebben type I, II en IIR. Dit zijn medische hulpmiddelen voor zorgverleners. Deze maskers beschermen de patiënt tegen micro-organismen die van de zorgverlener af komen.

Deze masker beschermt de drager niet volledig van virussen van buitenaf omdat het masker niet strak op het gezicht van de gebruiker sluit. Deeltjes kunnen via de lucht via de zijkant van de masker toch naar binnen komen.

 

FFP-mondneusmaskers

FFP-maskers beschermen de gebruiker tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen en ook virussen. Deze masker sluit volledig op het gezicht aan.

 

Er zijn drie klasse: FFP1, FFP2 en FFP3 en geeft aan hoe goed het masker filtert bij het inademen van schadelijke stoffen.

 

De 3NOD maskers die op onze website verkrijgbaar zijn, zijn type IIR en bieden een goede bescherming voor uw eigen gezondheid en uw omgeving.

Hoe ga je nou zorgvuldig om met een mondkapje?

Was altijd uw handen met water en zeep voordat u het mondkapje opzet en raak nooit de binnenkant van het mondmasker aan. Gebruik het elastiek om het mondkapje over uw oren op te zetten. Zorg dat het goed uw neus, mond en kind bedekt.

 

Hoe zet ik mijn mondkapje af?

Gebruik het elastiek om uw mondkapje af te doen en raak de binnenkant van het masker en uw gezicht niet aan. Bacteriën kunnen ook via uw handen in uw ogen, neus en mond terecht komen. Was uw handen met water en zeep nadat u het mondkapje heb afgezet.

 

En natuurlijk niet zoals deze meneer hieronder ;)

 

Wat moet ik met mijn mondkapje doen?

Wegwerp mondkapjes zijn niet herbruikbaar en dienen na gebruik bij het restafval gegooid te worden.

Samen bestrijden we COVID-19 en zorgen we voor een veilige omgeving voor iedereen! Respecteer uw eigen en andermans gezondheid en draag een mondkapje.

 

Onze mondkapjes zijn verkrijgbaar voor €5,00 per 10 stuks en bestel ze hier.

 

Stay safe and healthy!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »